Waarschuwingsschot bij autodiefstal

Een agent van de Amsterdamse politie heeft zaterdagochtend rond kwart over elf op de Plesmanlaan een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van de bestuurder van een gestolen auto. Surveillerende politiemensen trokken een kenteken na van een personenauto. Het computersysteem in de politieauto gaf aan dat de auto als gestolen geregistreerd stond.

Rennen

Na een stopteken van de politie stopte de bestuurder de auto en zette het direct op een rennen. Een politieman rende achter hem aan en voelde zich op enig moment gedwongen om een waarschuwingsschot te lossen. De vluchtende verdachte staakte zijn handeling en vluchtte verder. Ondanks dat later een helikopter en een speurhond werden ingezet kon de verdachte niet direct getraceerd worden.

Ouders

Zijn identiteit was inmiddels bekend. Politiemensen waren inmiddels in de woning van de voortvluchtende verdachte geweest en hebben met zijn ouders gesproken. De verdachte is korte tijd later aangehouden. De 20-jarige bestuurder werd om tien over half twee aangehouden. Een 20-jarige passagier was direct al aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.