Waarschuwingsschot en vuurwapen bij aanhouding Tilburg

De politie heeft zaterdagnacht een waarschuwingsschot gelost tijdens de arrestatie van drie mannen die reden in een bestelbus in Tilburg. In de auto van de verdachten werd een vuurwapen gevonden.

Meerdere meldingen

Zaterdagavond kwamen er twee meldingen binnen bij de politie dat inzittenden van een witte bestelbus een vuurwapen in hun bezit zouden hebben. De bestelbus werd niet gevonden. Om 1.40 uur kwam er wederom een melding dat de inzittenden van een witte bestelbus een vuurwapen hadden gericht op de bestuurder van een andere auto. Die bestuurder voelde zich bedreigd en belde de politie terwijl hij de achtervolging inzette.

Drie tieners

Omdat hij continu de locaties waar ze reden doorgaf , spotte de politie op de Ringbaan-West een witte bestelbus met daarachter een personenauto. Ze reden met hoge snelheid en hadden duidelijk een conflict met elkaar. Nadat beide auto’s in de doodlopende Abeelstraat tot stilstand kwamen en agenten bevelen gaven, gaf de bestuurder van de auto gas. Daarop loste een agent een waarschuwingsschot in de lucht. Toen bleek dat dit de aangever was die de politie had gebeld, richtte de politie zich op de bestelbus waarbij drie Tilburgers van 16, 17 en 19 werden aangehouden. In de bestelbus werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen.