Waarschuwingsschoten in Den Bosch (VIDEO)

De politie heeft vanochtend vroeg een 39-jarige man in Den Bosch aangehouden. Bij de achtervolging werden verschillende waarschuwingsschoten gelost. Er raakte niemand gewond.

Bij de politie was eerder die ochtend een melding binnen gekomen van een mishandeling in een woning aan de Loekemanstraat. Daar zou de verdachte in zijn ouderlijk huis familieleden hebben mishandeld en bedreigd. Omdat de verdachte een bekende van de politie is en als vuurwapengevaarlijk bekend staat, werd de melding zeer serieus genomen en werd door de agenten het schietvest aangetrokken.

Voordat de agenten bij de woning waren, zagen zij de verdachte fietsen, hij probeerde vervolgens te vluchtten. Nadat de agenten hun auto voor de fiets van de verdachten hadden gezet, ging die er te voet vandoor. Tijdens deze achtervolging werd enkele malen een waarschuwingsschot gelost in de lucht. Op de Van Beresteynstraat probeerde de verdachte zich nog te verstoppen, maar werd daarbij door de politie gezien. Tijdens zijn aanhouding werd de man onder schot gehouden totdat hij geboeid was. Waarom de man op de vlucht sloeg is nog niet bekend.