Waarschuwingsschoten gelost bij wilde achtervolging vanaf Veldhoven

De politie heeft vrijdagavond op de ring van Antwerpen drie mannen aangehouden na een wilde achtervolging die begon bij Veldhoven. Bij de arrestatie loste de Belgische politie meerdere waarschuwingsschoten. Het drietal van Iraaks-Koerdische afkomst wordt verdacht van mensensmokkel en poging tot doodslag omdat ze ook op de politie inreden.

Hoge snelheid

De achtervolging begon toen de Nederlandse politie een verdacht voertuig dat mogelijk gestolen was staande wilde houden. Toen de bestuurder bij Veldhoven een stopteken negeerde, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Daarbij zouden snelheden zijn gehaald tot 200 kilometer per uur.

Waarschuwingsschoten

De auto reed via Tilburg, Breda en grensovergang Hazeldonk richting Antwerpen, waarbij agenten de achtervolging in zetten. Daarbij werden meerdere waarschuwingsschoten gelost. De bestuurder reed onderweg in op Nederlandse en Belgische politieauto’s. Uiteindelijk kwam het voertuig op de Singel in Borgerhout tot stilstand. Daar was een zogenoemde spijkerketting neergelegd.

11.500 euro cash

Vervolgens zetten de bestuurder en twee inzittenden het op een lopen, maar werden ze toch door de politie overmeesterd. Bij de verdachten werd 11.500 euro cash geld gevonden. Meerdere politievoertuigen liepen schade op en een agent in Antwerpen raakte lichtgewond.