Waarschuwingsschoten gelost nadat bestuurder gestolen bus inrijdt op agent

De politie heeft zaterdagnacht in Den Haag waarschuwingsschoten gelost nadat inzittenden van een gestolen bestelbus op agenten inreden. Niemand raakte daarbij gewond. Een 37-jarige Hagenaar en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zitten vast voor verhoor, zo meldt de politie.

Achtervolging door centrum

Rond 02.15 werd op camerabeelden gezien dat op de Laan in Den Haag een bestelbus bij het tankstation stond waarvan het kenteken als gestolen gesignaleerd stond. Toen agenten de bestuurder aan wilden spreken, reed deze ‘pal langs de politiewagen’. Een agent die naast de auto stond, kon ternauwernood wegspringen terwijl de bus de politiewagen raakte. Hierop loste de agent twee waarschuwingsschoten en volgde een achtervolging door de binnenstad.

Meerdere voertuigen beschadigd

Op de Grote Marktstraat reed de bus tegen straatmeubilair en kwam daardoor tot stilstand. Agenten hielden daarop de bestuurder en de bijrijder aan. De bestuurder verzette zich bij zijn arrestatie. Naast de gestolen bus raakten ook vier politiewagens en een geparkeerde auto beschadigd.

Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek. De agent die bijna door de bestuurder werd aangereden, heeft aangifte gedaan van poging moord/doodslag.