Waarschuwingsschoten gelost nadat overvallers in water springen (VIDEO)

Politieagenten hebben zaterdagmiddag waarschuwingsschoten gelost bij de Hogesluisbrug aan de Sarphatistraat in Amsterdam na een gewapende overval. Twee mannen sloegen op de vlucht na een overval op een winkel aan de Utrechtsestraat, waarna ze tijdens een achtervolging het koude water in sprongen.

(Beeld: AT5)

Rond 12.15 kwam bij de politie een melding binnen dat twee mannen onder bedreiging van een wapen de winkel hadden overvallen. De twee gingen er vervolgens vandoor op een scooter. Agenten zetten de achtervolging in, maar de bestuurder reageerde niet op stoptekens. Bij de korte achtervolging zijn waarschuwingsschoten gelost. De twee verdachten probeerden aan de politie te ontkomen door in het water te springen. Daar stopte hun vluchtpoging: agenten haalden de mannen uit het water en hielden ze aan.

Onderkoelingsverschijnselen

De twee overvallers raakten niet gewond, maar zijn wel met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft na de overval en aanhoudingen op verschillende locaties (sporen)onderzoek gedaan.

Op beelden van AT5 is te zien dat de politie een waarschuwingsschot lost terwijl de verdachten in het water liggen.