Waarschuwingsschoten in Rotterdam

Agenten hebben zaterdagnacht in Rotterdam twee keer waarschuwingsschoten moeten lossen. Drie mannen werden gearresteerd, na een schietpartij en bij een ruzie.

Knallen

Poltieagenten hoorden op de Nassauhaven rond half drie ’s nachts knallen tijdens hun surveillance. Daarop zagen ze twee mannen elke een andere kant op wegrennen, waarbij een vuurwapen werd weggegooid. Een van de agenten loste daarop een waarschuwingsschot. Daarop gaven de twee mannen zich over. Het bleek om twee 22-jarige Rotterdammers te gaan.

Schotwonden

Niet lang daarna meldde een 19-jarige man zich bij de politie, die schotwonden in zijn voet had opgelopen. Hij werd snel naar het ziekenhuis vervoerd.

Binnenzak

Een paar minuten na deze schietpartij zag een getuige van een ruzie in de Grondherenstraat een man met een vuurwapen. Toen agenten hem wilden controleren, liep hij door. Toen zij hem daarna wilden arresteren greep hij naar zijn binnenzak. Daarop losten ook deze agenten een waarschuwingsschot. Kort daarna werd de man aangehouden. Hij had geen wapen in zijn bezit.