Wapen, drugs en telefoon in cel verdachte dodelijke ripdeal

In de cel van Wilco K., verdacht van de moord op Samet Merzifonoglu, zijn een steekwapen, drugs en een telefoon gevonden. Dat meldt RTV Oost. Na de vondst van de contrabande is Wilco K. overgeplaatst van de gevangenis in Arnhem naar die van Nieuwegein. Merzifonoglu werd in maart 2017 doodgeschoten op een carpoolplaats in Vaassen. 

De oorzaak van de schietpartij zou liggen in een conflict over cocaïne.

Overdreven

De advocaat van K. vindt de ophef over de contrabande in de cel van zijn cliënt nogal overdreven. ‘Het stikt in elke gevangenis van de pillen. En als je dan niet zo lekker in je vel zit, zoals mijn cliënt, dan grijp je makkelijker naar drugs. En die telefoon gebruikte hij om te bellen met zijn nieuwe vriendin’ aldus de advocaat bij RTV Oost.

Opstootje

Naast Wilco K. zijn er nog meer verdachten, zoals Naigel F. uit Zwolle. Laatstgenoemde is op vrije voeten en was woensdagochtend ook aanwezig bij een pro forma-zitting in de rechtbank van Zutphen.  F. kwam in de wachtruimte van de rechtszaal naast de nabestaanden van Merzifonoglu te zitten. Dat leidde al snel tot een opstootje. De familie van het slachtoffer belaagden Naigel F. met een kruk. F. verweerde zich met een plantenbak. Het opstootje kon snel worden gesust door de parketpolitie.

F. wordt ervan verdacht de wapens te hebben geleverd waarmee op de bewuste avond werd geschoten.

Honden

Er worden vaker drugs en telefoontjes in de gevangenis gevonden. De pi’s proberen deze met onder andere honden op te sporen. De piepkleine telefoontjes zijn in Nederland op verschillende plekken verkrijgbaar.