Wapen moordzaak Marum gevonden

De politie heeft het wapen gevonden waarmee vermoedelijk de 40-jarige Jan Elzinga uit het Groningse Marum is doodgeschoten op dinsdag 10 juli van dit jaar. Er zitten op dit moment drie mannen vast voor betrokkenheid bij de dood van Elzinga. Het wapen is op aanwijzingen van een van de verdachten opgespoord en is in beslag genomen.

De 40-jarige Jan Elzinga werd op 10 juli voor een zwembad in het Groningse Marum doodgeschoten. Er zitten nu drie mannen vast voor betrokkenheid bij de schietpartij. Het gaat om twee mannen van 35 en 41 jaar uit Zwolle en een 44-jarige man uit Eiburg. Meer aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.

Volgens Dagblad van het Noorden hield Jan Elzinga er een dubbele agenda op na. Hij zou zich met een dorpsgenoot hebben beziggehouden met de handel in illegale motoronderdelen en mogelijk ook drugs.

De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de gestolen kentekenplaten die op de Chrysler Voyager zaten, die gebruikt is bij het schietincident. De platen zouden vermoedelijk een week voor de schietpartij zijn gestolen nabij carpoolplaats ‘De Scheiding’ bij Frieschepalen.

Lees ook:

Opnieuw arrestatie moordzaak Marum

Vriendin slachtoffer Marum sprak met politie

Tweede arrestatie in moordzaak Marum

Moord in Marum: gezochte auto uitgebrand