Wapens aangetroffen na vechtpartij in Tilburg, vier verdachten opgepakt

De politie heeft zondagmiddag twee minderjarigen van 15 en 17 in Tilburg aangehouden voor openlijke geweldpleging. De twee waren betrokken bij een vechtpartij tussen meerdere personen. Tijdens de zoektocht naar de andere verdachten, stuitte de politie op een auto waarin meerdere wapens werden gevonden. Daarbij zijn een 19-jarige vrouw en een 18-jarige man uit Tilburg aangehouden.

Mishandeld

Even na 16.00 kwam de politie af op een melding van een vechtpartij tussen meerdere personen op de Pieter Vreedestraat. Toen agenten naar de locatie reden, zagen zij jongeren wegrennen. Een 12-jarig slachtoffer gaf aan dat hij na een woordenwisseling met onbekenden werd mishandeld. Twee jongens van 15 en 17 probeerden te ontkomen maar werden aangehouden. Zij worden verdacht van de openlijke geweldpleging.

Vuurwapen

Tijdens de zoektocht naar de andere jongeren die wegrenden, stuitten agenten op een auto die midden op de kruising van de Girostraat met de Willem II-straat stilstond. De twee inzittenden, een 19-jarige vrouw uit Tilburg en een 18-jarige man uit Tilburg, werden daarop gecontroleerd. In de auto vond de politie onder andere een vuurwapen, een ploertendoder en een stroomstootwapen. Het duo is aangehouden en uit onderzoek bleek volgens de politie dat zij bij de eerder aangehouden verdachten horen.

De wapens zijn in beslag genomen en de vier verdachten zitten vast voor verder onderzoek.