Wapens Bandidos mogelijk gebruikt bij liquidatie

De politie onderzoekt of er een link is tussen de wapens die vorige week in het clubhuis van de Bandidos in Geleen zijn gevonden en twee schietpartijen in Limburg. Het gaat om de liquidatie van Frank Maggen uit Sittard, die vorig jaar dood werd gevonden op de bank in de woonkamer. Het wapen zou ook zijn gebruikt bij een eerder mislukte aanslag op dezelfde Maggen in een café in Nieuwstadt.

Dat meldt dagblad De Limburger zaterdag. De krant heeft stukken in handen waaruit blijkt dat Harrie Ramakers, president van het Limburgse chapter van de Bandidos, iets te maken heeft met de schietpartij in het café en de liquidatie van Maggen.

Maggen wilde bij Satudarah

Ramakers was destijds nog president van een afdeling van de motorclub No Surrender. Volgens het dossier zou Maggen op het punt hebben gestaan om lid te worden van de motorclub Satudarah.

Ramakers was in café

Ramakers kende Maggen al en zij zouden meerdere conflicten hebben gehad. De president van de motorclub zou hebben gedreigd Maggen 'kapot te schieten'. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat Ramakers in het café was toen de schoten vielen, meldt De Limburger.

Aanslagen

Ramakers, die eerder uit No Surrender werd gezet, richtte vorige maand een chapter van de Bandidos op. Het was de eerste Nederlandse afdeling van deze motorclub. Het huis van Ramakers was daarna twee keer doelwit van een aanslag.