Wapens bij leden Satudarah in Duisburg

De politie in het Duitse Duisburg heeft afgelopen vrijdag meerdere wapens gevonden bij twee leden van motorclub Satudarah. Dat melden verschillende Duitse media. In de auto van een 27 jarige man werd een type AK-47 gevonden en in de woning van een 23-jarige kompaan werd een ander automatisch wapen in aangetroffen.

De president van de afdeling Satudarah, Ali Osman, zei eerder op de Duitse tv dat er geen sprake was van een oorlog tussen de verschillende motorclubs in Duisburg. Er zijn de laatste maanden flinke spanningen in Duitsland tussen leden van de Hells Angels, Satudarah en Bandidos. Er zijn diverse confrontaties geweest met schietpartijen waar ook doden zijn gevallen.

 

Tijdens een controle van de politie in Duisburg werden vrijdagavond verschillende wapens en munitie aangetroffen bij twee Satudarah-leden. In de auto van een 27-jarige man van Servische afkomst vond de politie een AK-47 met twee magazijnen en een doos munitie.

Bij de controle in de woning van zijn 23-jarige vriend, vond de politie nog een ander automatisch wapen. De politie in Duitsland maakt zich zorgen over de ontwikkelingen tussen de verschillende MC’s.

Lees meer hierover in het dossier MC’s.