Wapens en cash geld bij huiszoekingen Roosendaal, twee arrestaties

De politie heeft maandagochtend twee mannen uit Roosendaal van 22 en 27 aangehouden vanwege een poging doodslag vorige week op een 37-jarige plaatsgenoot. Ook werden drie woningen doorzocht. Daarbij werden wapens en een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen.

Stalen buis

Het slachtoffer kreeg op 4 mei rond 20.45 in de wijk Kortendijk ruzie met een man over het parkeren van een auto. De ruzie escaleerde waarop de man versterkingen inriep. Daarna werd het slachtoffer met de dood bedreigd en onder meer met een ijzeren buis op zijn hoofd geslagen. Hij verdedigde zich waarna de drie aanvallers uiteindelijk wegrenden.

Het slachtoffer werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De 22-jarige verdachte werd eveneens voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Drie doorzoekingen

Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie uiteindelijk maandagochtend twee aanhoudingen (waaronder de 22-jarige man) en drie doorzoekingen verricht op adressen in Roosendaal. Daarbij zijn een aanzienlijk geldbedrag, een balletjespistool en een mogelijk vuurwapen in beslag genomen.