Wapens en drugs bij leden Satudarah

Twee leden van de motorclub Satudarah uit Sittard zijn vrijdag aangehouden omdat ze vuurwapens in hun woning hadden liggen. In een woning lag een pistool met munitie, in een ander huis vonden agenten een automatisch vuurwapen, een richtlaser, twee ons harddrugs en een kluis.

Wat er in de kluis zat, is nog niet duidelijk. De bewoners van de woningen zijn aangehouden, de man met het pistool moest nog een gevangenisstraf van vijftien dagen uitzitten. De politie zou voor de huiszoekingen informatie hebben gehad waaruit bleek dat de mannen vuurwapens hadden.

Clubhuis Tilburg doorzocht

Op dezelfde avond was er een politie-inval bij het tijdelijke clubhuis van Satudarah in Tilburg. Daar is niemand aangehouden en er is ook niks in beslag genomen, maar alle aanwezigen zijn wel op een lijst gezet.

Omroep Brabant meldt dat omstanders zagen hoe tientallen agenten de omgeving met zaklampen hebben doorzocht. Agenten hebben ook met leden van de motorclub gesproken. Andere omstanders werden op afstand gehouden.

'Algemene controle'

Wat de aanleiding voor de doorzoeking was, is niet duidelijk. Satudarah laat Omroep Brabant weten dat het om een 'algemene controle' ging. De zoektocht zou zijn begonnen op een ander adres.

De doorzoekingen in Limburg en Tilburg zouden niet met elkaar in verband staan.