Wapenvondst bij Bandidos Limburg (UPDATE)

De rechter-commissaris heeft vrijdag het voorarrest van vier Bandidos met 14 dagen verlengd. De mannen van 30, 30, 51 en 56 jaar komen uit Valkenswaard, Beek, Echt-Susteren en Echt-Susteren. De politie is donderdagmiddag gestart met een extra uitgebreid onderzoek bij de gisteren gesloten woning aan de Waterstraat. Afgelopen nacht werden nog twee vuurwapens aangetroffen in de nabijheid van het pand van Harrie Ramakers.

 

 

Patch-Over-Party

Er zijn op en nabij het perceel vier vuurwapens met een hoeveelheid munitie, twee boksbeugels en een tweetal veiligheidsvesten aangetroffen.De politie was woensdagmiddag aanwezig op de Waterstraat voor de uitvoering van de door de burgemeester, na overleg met de Driehoek, genomen bestuurlijke maatregelen. Daarbij zijn de vier leden van motorclub Bandidos aangehouden. Er waren signalen dat er een mogelijke 'Patch-Over-Party' zou worden georganiseerd door leden van de motorclub Bandidos, om zo nieuwe leden uit Alkmaar op te nemen als lid van de Bandidos motorclub in Nederland. Leden van de motorclub Bandidos uit Duitsland zouden ook naar dit zogenaamde inwijdingsfeest komen. Later bleek nadat het feest in Geleen was voorkomen, dat in Duitsland alsnog een nieuwe inwijding heeft plaatsgevonden.

 

Maatregelen

Gegeven de recente voorvallen in Echt-Susteren en Sittard-Geleen vindt de politie de samenkomst van een groep leden van een 'outlaw motor gang' ongewenst vanuit het oogpunt van de openbare orde en veiligheid'. Deze dreiging in combinatie met de signalen dat er een Patch-Over-Party zou plaatsvinden was voldoende reden om maatregelen te nemen, in een poging dit te voorkomen.

Noodbevel

Naar aanleiding hiervan heeft burgemeester Sjraar Cox besloten een noodbevel af te kondigen voor de gehele gemeente Sittard-Geleen. Vanwege de openbare orde en veiligheid is woensdag besloten om deze woning (Waterstraat 35 te Geleen) met onmiddellijke ingang te sluiten voor een periode van drie maanden. Een maatregel die woensdagmiddag door de politie werd uitgevoerd.

Explosievenhond

Om de veiligheid in de buurt rond de Waterstraat te borgen heeft de driehoek besloten om als extra veiligheidsmaatregel een mobiele camera te plaatsen, om zodanig te kunnen volgen wat er gebeurt rond de woning. Donderdag is de politie gestart met een uitgebreide zoeking in en rondom het pand aan de Waterstraat. Het onderzoek wordt uitgevoerd door experts van de Forensische Opsporing waarbij ook een explosievenhond wordt ingezet. Daarnaast zal ook Defensie dit onderzoek ondersteunen met specialisten.