Wapenvondst en namaakexplosieven bij inval in Maarssen

Een verkeersruzie op de A2 heeft vorige week maandag geleid tot een woninginval in Maarssen waarbij de politie op meerdere vuurwapens en namaakexplosieven is gestuit. Twee verdachten van 25 en 32 uit Maarssen zijn daarbij aangehouden. Beide verdachten zitten nog vast en zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Inval

Op maandag 2 oktober kwam er een melding binnen van een verkeersincident op de A2 waarbij een andere automobilist een vuurwapen toonde. De politie onderzocht de melding en vond later in de week het bewuste voertuig dat onbeheerd geparkeerd stond in Maarssen. Vervolgens doorzochten agenten een woning in Maarssen waarbij twee verdachten van 25 en 32 werden aangehouden.

Drugs en cash geld

Bij de doorzoeking vonden agenten meerdere vuurwapens en vermoedelijk explosieven. De explosieven bleken na onderzoek namaak te zijn, maar wel ter afdreiging geschikt. De vuurwapens zijn gas- en alarmpistolen die vermoedelijk werden omgebouwd tot vuurwapens. De politie nam de hoeveelheid wapens en de namaakexplosieven in beslag. Ook namen agenten de nodige drugs en een groot geldbedrag in beslag.

Om wat voor soort drugs, de hoeveelheid en het geldbedrag is niets naar buiten gebracht.

De politie zet het onderzoek voort.