Wapenvondst in garagebox Amsterdam-West (VIDEO)

De politie is donderdagmiddag een uitgebreid onderzoek gestart in een garagebox aan het Jan Zwanenburghof in Amsterdam-Slotermeer. De recherche was eerder die middag poolshoogte komen nemen in de garage omdat daar een gestolen motor stond.

Explosief

Tijdens het onderzoek zagen politiemensen een voorwerp liggen dat op een explosief leek. Hierop is de EOD (Explosieven Opruimings Dienst) naar de locatie gekomen om de vondst verder te onderzoeken en op veilige wijze te verwijderen. Tijdens dit onderzoek zijn twee woningen uit voorzorg tijdelijk ontruimd.

Dna-probleem

In de onderzoeken naar de recente liquidaties en overvallen in de Amsterdamse onderwereld komen regelmatig garage- of kelderboxen voor die worden gedeeld door netwerken van verdachten. In de boxen worden wapens, drugs of ander illegaal materiaal “gestasht”. Praktische moeilijkheid in politieonderzoeken is dan dat op het materiaal dna van vele personen voorkomt (zie bijvoorbeeld deze zaak).

Drie verdachten

In de garagebox in Slotermeer  zijn verschillende vuurwapens en munitie aangetroffen. In verband met de gestolen motor zijn donderdag drie verdachten aangehouden. Hun betrokkenheid bij de vondsten in de garage wordt onderzocht.