Wapenvondst in woning Vuren

Het afgelopen weekend heeft de politie in een huis in het Gelderse Vuren (bij Gorinchem) een flinke wapenvondst gedaan. Diverse vuurwapens en munitie zijn in beslag genomen. De bewoner is aangehouden. De politie had informatie gekregen dat de Vurenaar op Marktplaats zou adverteren met illegale wapens.

(foto archief)

Werpmesssen

In zijn huis werden zaterdag 4 januari een vijftiental pistolen en revolvers, negen geweren (waaronder enkele automatische geweren), twaalf bajonetten, zeven werpmessen en een set handboeien gevonden. Ook werden delen van granaten aangetroffen. Daarnaast stuitten agenten op diverse soorten munitie en enkele zogenoemde Airsoftguns. Dat zijn op echt lijkende vuurwapens, waarmee balletjes kunnen worden verschoten.

EOD

Omdat er mogelijk ook explosieven werden gevonden werd de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) ingeschakeld. Een deel van de wapens leek uit de Tweede Wereldoorlog te komen. De Vurenaar bleek verlofhouder te zijn voor een klein aantal wapens, maar niet voor de overige. Daarom werden naast de illegale ook de wapens in beslag genomen waarvoor de man een verlof had. Dat verlof tot het voorhanden hebben van de wapens is ingetrokken. De Vurenaar is na verhoor vandaag weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie buigt zich verder over de zaak.