Wapenvoorraad in beslag genomen

In Amsterdam blijkt de politie afgelopen vrijdag met arrestatieteams drie mannen te hebben aangehouden die automatische geweren en granaten bij zich hadden. De drie zijn op verschillende locaties in de stad aangehouden. Twee droegen doorgeladen vuurwapens bij zich.

Lopend onderzoek

Volgens de politie zitten de drie nog vast. De zaak kwam aan het rollen tijdens een lopend rechercheonderzoek in Amsterdam, waarin sprake zou zijn van het aanschaffen van zware vuurwapens. Volgens de politie is hierop extra capaciteit vrijgemaakt.

Huiszoekingen

De drie verdachten werden op verschillende locaties aangehouden, waarbij een aantal van hen een gebruiksklaar vuurwapen voorhanden had. Naast de aanhoudingen werden onder andere in Amsterdam diverse huiszoekingen gedaan waarbij zware wapens zijn aangetroffen: een pistool, een automatisch pistool, een machinepistool, diverse automatische geweren, shotguns en meerdere handgranaten. Ook zijn een aantal kogelwerende vesten in beslag genomen.

Schietproeven

Het onderzoek naar de herkomst van de wapens loopt nog door. Met de vuurwapens worden schietproeven gedaan om na te gaan of ze bij eerdere misdrijven gebruikt zijn. Ook wordt onderzocht wat de verdachten, allen bekenden van de politie, precies van plan waren met dit oorlogstuig. In verband met het grote aantal ondermoorden geeft de Amsterdamse politie momenteel extra aandacht aan de handel in zwaardere vuurwapens.

Zie ook:

Politie voorkwam liquidatie in Amsterdam

Politie nam 33 Kalashnikovs in beslag

Nog één verdachte wapenkelderbox-zaak vast

‘Wapenhandelaar’ komt voor in Passage-dossier (UPDATE)