Doodslag Strijder waarschijnlijk anti-homogeweld (UPDATE)

Er zijn verdachten van moord of doodslag op de 53-jarige Les Strijder in beeld. Zijn dood was mogelijk een gevolg van antihomogeweld waarna Strijder een hartaanval kreeg. Dat blijkt uit een tip in de cold case-zaak.

Twee daders

Een anonieme getuige heeft gezegd dat Strijder slachtoffer van antihomogeweld was. Twee broers uit Lelystad zouden Strijder ernstig hebben bedreigd. Er zouden nog meer mensen bij betrokken zijn geweest. De politie zoekt momenteel naar de identiteit van deze broers, zo bleek dinsdagavond in Opsporing Verzocht.

Ontmoetingsplaats

Strijder werd op 22 november 2002 dood gevonden op parkeerplaats de Bosberg. Die parkeerplaats langs de A27 bij Hilversum was destijds een bekende ontmoetingsplaats voor homo’s, die enige tijd nadien is afgesloten. Strijder is in de berm naast zijn auto gevonden. De motor van zijn auto draaide stationair. Omdat hij leek te zijn overleden aan een hartaanval werd het onderzoek al snel gesloten.

Opgewacht

De politie denkt nu dat hij is opgewacht en een toevallig slachtoffer werd van mensen die het voorzien hadden op homo’s. In 2002 waren er veel incidenten, ook bij de Bosberg. Strijder kreeg waarschijnlijk een behoorlijke trap tegen zijn portier. Er is verse deuk direct onder het raam in het bestuurdersportier van zijn auto te zien. In deze deuk staat de afdruk van een schoenzool. Op het raam in de deur staat eveneens de afdruk van een andere schoenzool. Daarna is Les Strijder uit de auto gekomen, dan wel gehaald. De politie denkt dat er geweld is gebruikt, waarna hij een hartaanval heeft gekregen.