Wasserette Senol Tuna te koop

De wasserette waar wijlen Senol Tuna de scepter zwaaide staat te koop op Marktplaats. Tuna (1964), die een zekere rol speelde in de Amsterdamse onderwereld, is eind 2011 vermoord. Het bedrijf “De Schoonheid” staat op naam van zijn zoon en van de weduwe Tuna. De wasserette oogt overigens allerminst als het hoofdkwartier van een roverhoofdman, maar als een nette zaak. In de advertentie staat dan ook te lezen:

‘Wasserette de Schoonheid is al 15 jaar een luxe, financieel gezonde wassalon in het centrum van Amsterdam nabij het Leidseplein.’ 

De talrijke toeristen die de Leidse Buurt vrijwel permanent bevolken en de vele tientallen horeca-bedrijven in de buurt zorgen waarschijnlijk voor prima omzet.

Het gehele pand is in 2006 gerenoveerd en opgeknapt. In De Schoonheid liggen marmeren tegels op de vloer en staan de nieuwste Electrolux wasmachines (type W375H) en drogers (T4350). 

Consigliere en fiscalist Evert Hingst (vermoord in 2005) zou samen met Tuna crimineel geld in de wasserette hebben laten stromen, zo dacht de politie tenminste. 

Lang geleden, althans op 2 november 1998, is de Israelische onderwereldfiguur Eliahu Menasche (41) er voor deur doodgeschoten. Tuna zelf werd eind vorig jaar in een uitgebrande auto gevonden in Noord-Brabant, nadat onbekenden hem met geweld om het leven hadden gebracht.

Geïnteresseerden kunnen hier kijken, prijs is nader overeen te komen. Voor wassen en stomen kunt u hier terecht.