Wie vermoordde de seriemoordenaar in NL?

De Britse seriemoordenaar John Sweeney (54), die in Rotterdam minstens één slachtoffer maakte, heeft in Nederland misschien nog meer moorden gepleegd. Het cold-caseteam van de politie Rotterdam Rijnmond doet een oproep aan het Nederlandse publiek om in kaart te brengen wat Sweeney gedurende zijn verblijf in Nederland deed en met wie hij contact had in de periode 1980-2001. Het team heeft zes foto’s van Sweeney gepubliceerd. In Londen is Sweeney sinds vorige maand een levenslange gevangenisstraf uit.

Hij is veroordeeld voor de moord op twee ex-vriendinnen. Eén van de vrouwen was fotomodel Melissa Halstead die in 1990 in de Westersingel in Rotterdam is gevonden.

Een andere vrouw dumpte Sweeney in een kanaal in Londen.

Sweeney hakte armen en benen van Melissa af. Hij schreef een “gedicht” over haar:

‘Arme, oude Melissa/ Hakte haar in stukken/ Voedsel voor de vissen/ Amsterdam was de hel. 

Er zijn aanwijzingen dat Sweeney in Nederland nog onbekende moorden heeft gepleegd. Maar de politie mist nog de informatie om concrete slachtoffers te benoemen.

De politie hoopt met de tonen van de foto’s en het noemen van de schuilnamen van Sweeney reacties te krijgen in Nederland. 

Sweeney reisde vanaf het begin van de jaren tachtig vaak naar Nederland. Volgens de politie moet hij toen vele vriendinnen hebben gehad. Hij zou contact hebben gehad met een zekere Carina uit Amsterdam die in de buurt van het Olympisch Stadion woonde.

De politie wil weten of deze Carina nog leeft.

Sweeney maakte tekeningen van vrouwen. Mogelijk staat op één van de tekeningen een  vrouw die in Nederland woonde.

Zijn aliassen waren: Joe Johnson, Joe Carrol en Scouse Joe. Meerkerk:

Meer bij Opsporing Verzocht.