‘Wat gooi jij die ballon naar hem, ik knal jou’

Vrijdag stond Mustaf S. (20) uit Rotterdam voor de rechter. Hij wordt ervan verdacht in april vorig jaar in shishalounge VLVT in Den Haag de 17-jarige Azad Sahin (foto) te hebben neergeschoten. De tiener overleed later in het ziekenhuis. De verdachte bekende de fatale schoten te hebben afgevuurd, maar zei in een opwelling te hebben gehandeld.

De aanleiding zou een ruzie om een met lachgas gevulde ballon zijn, zo meldt Omroep West. ‘De jongen die is overleden wilde me vuistslagen geven, maar hij miste. Voor ik het wist, had ik twee kogels afgevuurd en rende ik weg’, zei S. tegen de rechter.

Ruzie

Er ontstond ruzie in de shishalounge nadat Sahin een ballon tegen een vriend van Mustaf S. had gegooid. In de grimmige sfeer werd S. door anderen aanvankelijk weg gehouden van Sahin. Er werd geroepen ‘Wat gooi jij die ballon naar hem, ik knal jou’. Nadat S. was weg getrokken pakte hij een vuurwapen uit zijn tas en schoot op de tiener. Vervolgens vluchtte S. Beelden van het incident verschenen op internet.

Put

S. nam na de schietpartij een taxi naar Rotterdam. Het vuurwapen gooide hij in een put in een zijstraatje. Het wapen is nooit gevonden. S. had naar eigen zeggen een vuurwapen bij zich om zich te beschermen tegen mensen met wie hij een conflict had. Waar dat precies over ging weigerde hij te verklaren. Een week later werd Mustaf S. aangehouden tijdens een verkeerscontrole op de A58.

12 jaar

Het Openbaar Ministerie eiste 12 jaar cel tegen S. voor doodslag. De nabestaanden van Azad Sahin claimen 20.000 euro.