Wat is er met Sofie gebeurd?

De politie in Amsterdam vermoedt een misdrijf bij de dood van de 27-jarige Sofie Kerklaan uit Amsterdam-Oost. Ze werd in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 november rond 02.45 zwaargewond aangetroffen aan het Djakartaterras in de Indische Buurt.

Niet duidelijk

Ze lag stervend op het trottoir. De politie zegt dat op dit moment niet duidelijk is wat haar is overkomen en hoe ze daar terecht is gekomen. De politie maakt niet bekend welke verwondingen ze had, mogelijk omdat dit daderinformatie is.

De recherche is ‘een uitgebreid onderzoek’ gestart, nadat in het bewuste weekend al tactisch en forensisch onderzoek is gedaan. Dinsdag is nog aanvullend sporenonderzoek verricht in het pand aan het Djakartaterras waar Sofie woonde. Dat was een woongroep.

Ruzie?

Getuigen hebben verklaard dat er in die nacht harde stemmen zijn gehoord op het Djakartaterras. De politie vraagt zich af of er ruzie was. Veel fietsers en voetgangers passeren over het Djakartaterras via de onderdoorgang vanaf de Molukkenstraat.

Rond het moment dat er melding gedaan werd bij 112 is een man over het Djakartaterras gefietst. Hij kwam uit de richting van de Molukkenstraat, via de onderdoorgang, en ging in de richting van de Soembawastraat. Deze fietser is een belangrijke getuige omdat hij mogelijk iets gehoord of gezien kan hebben wat het rechercheteam graag wil weten.

Ook zoekt de politie mensen die Sofie Kerklaan op 11 november nog hebben gezien of gesproken.