Wat zei Peter over Willem? (#2)

Welke beschuldigingen deed Peter la S. over Willem Holleeder die niet geschrapt hoefden te worden, van La S? Naast de AVIS-passage was er ook nog de Power-passage. Dat is de verdenking die La S. neerlegt over het dood laten schieten van Cor van Hout in Amstelveen in januari 2003. Jesse R. zou dat hebben georganiseerd in opdracht van Holleeder. Dat wist La S., want Jesse had hem gezegd dat hij ‘de power van Holleeder achter zich’ zou hebben. Dat ging zo.

 

In november 2004 lag Jesse R. bij te komen in een ziekenhuis in Nieuwegein van een bloeding. Er zat nog een kogel in zijn lichaam. Maar ook was hij nog gedetineerd. La S. zegt dat onder het raam van de ziekenhuiskamer een plat dak lag. Nadat de kogel is verwijderd vindt Jesse het ‘wel interessant’ om te ontsnappen en komen vier jongemannen in een soort ‘ninja’-outfit R. bevrijden via het platte dak. Daaronder is volgens La S. ook een zoon van Henk Rommy.

Twee dagen nadien zit Jesse R. in het Hilton van Rotterdam. La S. komt op bezoek, de twee hebben elkaar dan ruim een jaar niet (regelmatig) gezien. Ze gaan gezellig een hapje eten in een sushi-restaurant. Althans zo vertelt Peter la S. tegen de politie op 20 juni 2007.

La S. durfde Holleeder dus niet te beschuldigen van betrokkenheid bij de zaak Houtman. Maar de betrokkenheid van Holleeder via Jesse R. durfde hij kennelijk wél aan.

Meer processen-verbaal in het boek De Liquidatie-dossiers.