Wat zijn de beste true-crime-podcasts van 2022? 

Voor een misdaadjunkie zijn het luisteren naar een intrigerend waargebeurd verhaal, een duik nemen in de duistere wereld van gruwelijke misdaden van enkele van de meest gevreesde en beruchte seriemoordenaars en het ontrafelen van vreemde verhalen over echte misdaden enkele van de meest opwindende ervaringen . En verschillende briljante true-crime-podcasts behandelen al deze aspecten met uitstekende vertelling en nieuwe afleveringen die dieper ingaan op dergelijke cold cases. True-crime podcasts herdefiniëren de manieren van verhalen vertellen en brengen een meer meeslepende ervaring tot leven voor fans van true-crime verhalen. Luister daarom de volgende podcasts op je smartphone die om je nek hangt met je telefoontasje dames!

Jensen & Holes: The Murder Squad

Wil je je verdiepen in de wereld van de echte misdaad door een detectivehoed op te zetten? Zo ja, dan is deze podcastserie echt iets voor jou. Hiermee hebben onderzoeksjournalist Billy Jensen en voormalig cold case-onderzoeker Paul Holes inderdaad aanleiding gegeven tot een van de beste true-crime podcasts van de afgelopen tijd. Ze trokken de aandacht na het oplossen van de ‘Golden State Killer’-zaak. De twee hielpen ook bij het afmaken van Michelle McNamara’s boek I’ll be Gone in the Dark in 2018, dat op dezelfde zaak is gebaseerd en als inspiratiebron diende voor een Netflix-documentaire.

Missing & Murdered

Deze podcastserie wordt gehost door journalist Connie Walker, die meer dan tien jaar ervaring heeft met het opsporen en oplossen van gevallen van vermiste en vermoorde inheemse vrouwen in de VS. Het eerste seizoen van de podcast-franchise Missing and Murdered van CBC en Gimlet, werd uitgebracht in 2016 en was gericht op de onopgeloste moordzaak van een inheemse vrouw in 1989, British Columbia. Het tweede seizoen, Finding Cleo, draait om de vermiste zaak van een jong Cree-meisje genaamd Cleo. Luister naar deze podcast terwijl je met je strandtas van het zonnetje geniet.

The Teacher’s Pet

Soms schuilt achter de façade van een ogenschijnlijk gelukkig huwelijk een smerige geschiedenis van duistere familiegeheimen. De Australische journaliste Hedley Thomas probeert de cold case van de verdwijning van Lynette Dawson in 1982 uit haar ouderlijk huis rond de Long Beaches van Sydney te ontrafelen. Ze is een toegewijde echtgenote en oprechte moeder en is getrouwd met de ster rugbyspeler en middelbare schoolleraar Chris Dawson. Hoewel de meeste fervente podcast-volgers van true crime denken dat de misdaad de schuld is van de echtgenoot, weet je na het luisteren of dit echt het geval is.

Dr. Death

Als je van dit spannende genre houdt, heeft podcastproductiehuis Wondery, die ook achter Dirty John zit, een van de beste te bieden. Deze podcastserie over waargebeurde misdaad roept de vraag op: wanneer degenen die er zijn om levens te redden uiteindelijk de moordenaar worden, wie krijgt dan de schuld? Deze podcast moet je zoon of dochter zeker niet luisteren terwijl ze met hun rugzak kind naar school lopen of fietsen, maar volwassenen die van true-crime houden is dit wel een aanrader. In alle seizoenen wordt een andere dokter gevolgd die veel doden op zijn/haar naam heeft staan.