Waterscooter en horloges in beslag genomen bij verdachten drugsexporten

Medewerkers van het Post Interventie Team (PIT) van de landelijke eenheid van de politie hebben dinsdag vijf mannen opgepakt op verdenking van het op grote schaal exporteren van onder meer softdrugs. Na de aanhoudingen zijn er in totaal dertien doorzoekingen gedaan. Daarbij zijn onder andere geld, drugs en een vuurwapen in beslag genomen.

Sky

De verdachten komen uit Utrecht (33 en 40), Amsterdam (38), Almere (40) en Koog aan de Zaan (43). De verdachten zijn in beeld gekomen doordat ze volgens de recherche berichten verstuurden via Encrochat en Sky ECC. Deze berichten werden door de politie ontsleuteld.

De verdachten zouden op grote schaal pakketten met drugs naar het Verenigd Koninkrijk hebben verzonden.

Boerderijen

De dertien doorzoekingen zijn gedaan in woningen, garageboxen, loodsen en boerderijen. Agenten vonden 500 gram wiet, een geldtelmachine, een vacuum-perser en een koolstoffilter, dat gebruikt kan worden voor luchtzuivering bij een wietplantage.

Boven vonden ze een vuurwapen, munitie en explosieven (TNT).

Er is ongeveer 100.000 euro aan contant geld, banktegoeden en cryptovaluta afgepakt en verder zijn onroerend goed, twaalf voertuigen, een waterscooter, waardevolle horloges, illegaal vuurwerk en computers en telefoons in beslag genomen.