Wederom Hells Angel van Canadese Hardside-chapter geliquideerd

Voor de tweede keer binnen negen maanden tijd is een lid van het Canadese Hardside-chapter van de Hells Angels doodgeschoten. Suminder (Ali) Grewal (de middelste op de foto) werd vrijdagochtend geliquideerd in een winkelcentrum in South Surrey. Grewal was een prominent lid van het chapter dat in 2017 in de Canadese provincie British Columbia werd geopend.

Bendeconflict

De man werd geliquideerd toen met hij zijn sportwagen bij een “drive-through” bij de Starbucks stilstond. Twee mannen zijn op een motor gevlucht en later te voet. Volgens Canadese media zijn ze inmiddels gearresteerd. Canadese media schrijven dat Grewal formele contacten onderhield met de Brothers Keepers, een misdaadorganisatie die volgens de politie betrokken is bij schietpartijen en moorden. Autoriteiten omschrijven het als “het bendeconflict van het Lower Mainland”.

Eerdere liquidatie

In november vorig jaar werd de 43-jarige Chad Wilson (op de foto links), een ander lid van de Hells Angels Hardside, doodgeschoten teruggevonden onder de Golden Ears Bridge in Maple Ridge, een stad in British Columbia. Wilson werd enkele jaren geleden in Spanje veroordeeld voor het importeren van een ton cocaïne in het land.

Veel vijanden

In 2006 beschoot hij als lid van het Haney-chapter van de Hells Angels verschillende leden van aartsvijand de Outlaws tijdens een schietpartij in South Dakota. Later werd hij vrijgesproken van poging tot moord. Wilson had veel vijanden, maar de politie houdt ook rekening met een interne afrekening binnen de Hells Angels.