Weduwe crimineel verdachte in handgranaat-zaak

De 30-jarige vrouw die vastzit voor de aanslagen in Delft is de weduwe van de overleden crimineel Piet Pronk. Dat melden verschillende bronnen aan Omroep West. Piet Pronk was in de jaren 90 een van de grootste spelers in de Nederlandse xtc-handel. Hij werd verschillende malen veroordeeld.  

In mei vorig jaar maakte hij een einde aan zijn leven.

Coffeeshops

De weduwe van Pronk is vorige maand aangehouden, nadat er bij een doorzoeking van haar huis een handgranaat werd gevonden. De huiszoeking vond plaats nadat twee mannen waren opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij verschillende aanslagen in Delft op onder andere coffeeshops en een zonnestudio. Het is nog onduidelijk of de vrouw vastzit voor verboden wapenbezit en/of de aanslagen in Delft.

Bijna 2 miljoen euro

Piet Pronk (op de foto in het midden), oorspronkelijk afkomstig uit Delft, woonde de laatste jaren van zijn leven in Rijswijk. Hij maakte deel uit van een grote bende waarvan verschillende leden in 2001 werden veroordeeld voor xtc-handel. Pronk zelf verdween voor 8 jaar achter de tralies. Ook was hij betrokken bij een overval op een postkantoor in Delft waarbij bijna 2 miljoen euro werd buitgemaakt. Na zijn vrijlating in 2008 werd er een bom onder zijn auto gevonden. Het explosief werd tijdig onschadelijk gemaakt. In 2014 werd hij veroordeeld tot een half jaar cel voor afpersing en mishandeling van een snackbarhouder.

Pronk was ook oprichter van de Delftse motorclub Saudarah Malos