Weduwe DJ Djordy over vergismoord

In oktober 2016 werd de 31-jarige deejay Djordy Latumahina doodgeschoten in Amsterdam, in het bijzijn van zijn vrouw Cherrisha en dochtertje River. Een gruwelijke vergismoord, waarvoor vorig jaar de daders zijn veroordeeld. Cherrisha spreekt nu voor het eerst over de gebeurtenissen in tijdschrift Vogue.

Koelbloedig

Djordy Latumahina werd koelbloedig dood geschoten met een volautomatisch machinepistool, in de parkeergarage onder het appartementencomplex waar het gezin woont in Amsterdam Nieuw-West. Zijn vriendin Cherrisha Sackman zit op dat moment naast hem in de auto en raakt levensgevaarlijk gewond. Dochtertje River blijft ongedeerd maar ziet alles gebeuren. Al snel blijkt dat niet het gezin, maar een drugshandelaar die in hetzelfde gebouw woont en in een soortgelijke auto rijdt, het doelwit was.

Coma

In Vogue vertelt Cherrisha deze maand wat zij meemaakte. Ze kreeg zelf 6 kogels in haar lijf en raakte blijvend invalide aan haar hand:

We parkeerden de auto in de garage onder ons huis. River zat achterin, in haar kinderzitje. Er kwamen mannen op ons af rennen. Ik dacht in eerste instantie: huh, komen ze nou naar ons toe? Wapens heb ik niet gezien, maar toen ik doorhad dat ze ons iets wilden aandoen, schreeuwde ik: “Djor, doe de deur op slot, we worden beroofd!” En toen gebeurde het. Ik ben direct in coma geraakt en daar twee dagen in gebleven. Later hoorde ik dat het kantje boord was; dat ik er ook bijna niet meer was geweest. De kogels hebben Djordy talloze keren en mij zes keer geraakt: in mijn armen en benen en onder mijn middenrif.

Huilen

Dochter River was twee jaar tijdens de schietpartij, maar herinnert het zich nog precies: ‘Er kwamen stoute mannen op de auto af en die deden pief-pief, papa en mama lagen met hun hoofd voorover met hun ogen dicht en ik moest heel hard huilen.’

De daders worden in mei 2018 veroordeeld tot moord en poging tot moord en krijgen gevangenisstraffen opgelegd, oplopend tot dertig jaar. Het hoger beroep tegen dit vonnis loopt nog.

Het hele verhaal staat deze maand in Vogue en is online te lezen via Blende.