Weduwe Escobar vast om witwassen

De echtgenote van de in 1993 doodgeschoten drugshandelaar Pablo Escobar en haar zoon zitten in Argentinië vast op verdenking van witwassen. Victoria Henao, Juan Pablo Escobar Henao en ook voetbalspeler Mauricio Serna zijn volgens verschillende media verdacht in een onderzoek naar een Colombiaanse drugsbaron.

Tango-café

Een onderzoeksrechter in Argentinie verdenkt Henao van lidmaatschap van een criminele organisatie die criminele gelden witwaste. Ze zouden hebben gewerkt voor de Colombiaanse drugsverdachte José Piedrahita. Ze beheerden onroerend goed en een bekend tango-café. Er is voor een miljoen dollar beslag gelegd.

Boca Juniors

De banden tussen de Escobar-familie Argentinië bestaan al lang. Henao en haar zoon veranderden hun naam en vestigden zich al in de jaren negentig in dat land. Zij heten daar María Isabel Santos Caballero en Juan Sebastián Marroquín Santos. In 1999 zat Henao al enige tijd vast.

Mauricio “Chicho” Serna speelde voorheen bij Boca Juniors, de karakteristieke club uit Buenos Aires en won de Copa Libertadores in 2000 en 2001. In 1998 speelde hij voor Colombia op het WK in Frankrijk.