Weduwe verdacht van gifmoorden

Justitie verdenkt een 53-jarige vrouw uit het Noord-Brabantse Vortum-Mullem van moord op haar eerste én haar tweede echtgenoot. De politie vermoedt dat deze Ada S. de mannen heeft vergiftigd. De lichamen van de mannen zijn eind vorig jaar en begin dit jaar opgegraven voor onderzoek door het NFI. S. werkt in de thuiszorg en zou zijn gespecialiseerd in het toedienen van medicatie en verlenen van palliatieve zorg. Ze is in november vorig jaar aangehouden.

De eerste echtgenoot overleed in 2004 op 45-jarige leeftijd. Met hem had S. vier kinderen. In 2012 overleed haar tweede man. Steeds werd aangenomen dat de mannen een natuurlijke dood waren gestorven. Ada S. had op het moment van haar arrestatie alweer een relatie met een nieuwe man.

Het Openbaar Ministerie zal S. ook oplichting en valsheid in geschrifte ten laste leggen. Op 7 maart is er een pro forma-zitting in de zaak voor de rechtbank in Leeuwarden. Het toxicologisch onderzoek door de forensisch deskundigen is nog niet afgerond. Dat onderzoek kan nog wel een paar maanden duren.