Weduwe verloor zoon bij bbq-moord

De 34-jarige man die tijdens een barbecue door messteken om het leven kwam blijkt de zoon te zijn van een vrouw wiens man ook al door geweld met een mes het leven verloor. De echtgenoot van Mary Schuurman werd in de zomer van 2007 na een ruzie met treiterende jongens op straat gedood. Dat schrijft De Telegraaf vanmorgen. Henk Schuurman was taxichauffeur. De jongens bekogelden de taxi met het echtpaar op 14 juli 2007 met eieren.

Nadat Schuurman verhaal ging halen werd hij doodgestoken in een gevecht.

Afgelopen zaterdag werd Mary’s zoon Ron gedood als gevolg van messteken tijdens een ruzie bij een barbecue in de Rodosstraat in Almere.

De weduwe had het nog steeds zwaar met het verlies van haar echtgenoot. De minderjarige daders zijn in hoger beroep vrijgesproken, nadat de rechtbank hen tot achttien maanden jeugddetentie en tbs had veroordeeld.

‘Ik moet me regelmatig inhouden om die knaap die mijn man heeft doodgestoken te grazen te nemen. Maar ik doe het niet, want dan krijg ik twintig jaar’, zei ze een jaar na de dood van Henk in De Telegraaf.

Schuurman put nu kracht uit de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen.

Het huis waar de Ron Schuurman om het leven kwam en zijn vriendin werd gewond stond slecht bekend in de buurt.

Buurtbewoners klagen al langer over overlast en louche praktijken in het huis. Het pand zou worden verhuurd aan verschillende louche huurders.

Zie De Telegraaf.