‘Weduwe Zwolsman opgepakt in Spanje’ (UPDATE)

Volgens De Telegraaf is in Spanje op verzoek van justitie in Nederland, Scarlet Francini, de weduwe van de in 2011 overleden hasjhandelaar Charles Zwolsman opgepakt. In tegenstelling tot wat de krant schrijft was zij geen voortvluchtige verdachte, aldus advocaat Leon van Kleef.

Ze is eind februari aangehouden na een verkeerscontrole. Het Openbaar Ministerie wist overigens precies waar ze in Spanje te vinden. Ze was ook gewoon te bereiken geweest middels het kantoor van Van Kleef.

De rechter in Spanje heeft vrijdag bepaald dat Francini wordt overgeleverd. Francini is in hoger beroep in 2014 tot 30 maanden cel veroordeeld voor witwassen in de hasjzaak van Zwolsman, maar bleef op vrije voeten. Ze moet nog 514 dagen van haar celstraf uitzitten. Zwolsman overleed in zijn cel in 2011.

Francini bleek een jaar geleden beschikbaar te zijn als getuige in het Passage-proces in de zaak van Dino Soerel. Zij zegt te hebben gehoord dat kroongetuige Fred Ros betrokken was bij de moord op Cor van Hout. Vanwege haar gezondheidstoestand zei ze toen niet naar Nederland te kunnen reizen.