Weekend met gewapende overvallen

In dit afgelopen weekeinde vonden meerdere overvallen plaats. In Rotterdam, Haarlem en Zwaag bedreigden criminelen hun slachtoffers. Ze maakten hierbij maar weinig buit.

Bedreiging met vuurwapen

In Rotterdam overvielen drie mannen zaterdagavond een snackbar aan de Prins Rietkerkweg. Rond half acht ’s avonds bedreigden zij het personeel en de aanwezige klanten met een vuurwapen. De overvallers gingen er met een aantal ‘spullen’ vandoor, meldt de politie. Niemand raakte gewond. De politie kon geen daders aanhouden. Getuigen gaven aan dat het om getinte, jonge mannen ging, van tussen de 16 en 20 jaar oud. Zij droegen zwarte kleding en bivakmutsen.

Tegen de grond

Ook in Haarlem waren het drie overvallers die hun slachtoffer de stuipen op het lijf joegen. Zij drongen zaterdagavond het huis van een bejaarde man binnen aan het Ankaraplantsoen, waarna zijn woning overhoop werd gehaald. De bewoner zou tegen de grond zijn gegooid, maar raakte niet gewond. De daders waren drie blanke mannen, die ervandoor gingen in een blauwe auto. Het is niet duidelijk of ze wat hebben meegenomen.

Pistool tegen hoofd

Vrijdagavond was het ook al raak, dit keer aan de Akkerwinde in Zwaag. Daar probeerde twee mannen een woning te overvallen. Ze bedreigden de bewoonster met een vuurwapen. De vrouw vertelt zaterdag aan RTV Noord-Holland hoe ze dat beleefde: ‘Om tien voor tien sloot ik onze snackbar af en liep ik naar huis. Toen ik daar aankwam en de deur open wilde doen, kreeg ik een pistool tegen mijn hoofd. Mijn zoon was thuis toen het gebeurde en hoorde mij om hulp roepen; “Overval, overval, pistool!” Met zijn drieën wist het gezin daarna de overvallers af te schrikken en de woning weer binnen te komen. Eerder dit jaar werd de snackbar van de familie al eens overvallen. Ook is er in hun woning eerder ingebroken.