Weekend met veel agressie tegen agenten

Politieagenten krijgen geregeld te maken met agressie. Dit weekend raakten zelfs vier agenten gewond bij drie verschillende incidenten. Eén agent brak zaterdag zijn hand toen hij een verdachte aanhield in Tilburg. De agent reageerde op een melding van vernieling.

Trap

Een 17-jarige Tilburger werd door de agent aangesproken. Er ontstond een duwpartij en de agent kreeg een klap in zijn gezicht. Toen de 17-jarige was overmeesterd kreeg de agent van een onbekende een trap.

Ademanalyse

Op het het politiebureau aan de Laan der Vier Heemskinderen in Geldrop zijn in nacht van zaterdag op zondag rond 02.30 twee agenten zwaar mishandeld. De dader was een 28-jarige man uit Liessel die uiteindelijk na veel verzet is aangehouden. De man was vrijwillig meegegaan naar het bureau voor een ademanalyse. Bij die analyse weigerde hij volgens de politie iedere medewerking en werd hij plotseling agressief. Hij schold en wilde de ruimte verlaten. Een agent kreeg een harde klap op zijn gezicht en bij een worsteling raakte deze ook gewond aan zijn pols.

Glassplinters

De agenten verlieten de ruimte en sloten de deur af waarna de man met zijn vuist de glazen deur insloeg. Een agente kreeg glassplinters in haar gezicht kreeg en een bloedende wond boven haar oog. De man stak na de vernieling zijn arm door het gat van de deur en probeerde die van de buitenzijde te openen. Een agent kreeg hem toen onder controle door te spuiten met pepperspray. De twee gewonde agenten zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Zonder rijbewijs

Zaterdagmiddag is een automobilist ingereden op agenten, aan de Slinge in Rotterdam. Een agent raakte hierbij gewond aan zijn hand. De agenten wilden rond 15.30 de bestuurder controleren bij een tankstation aan de Slinge. Ze hadden hem herkend als een bestuurder die al meerdere malen was betrapt op rijden zonder rijbewijs. Toen de agenten hem aanspraken reed hij in op twee agenten die voor de auto stonden. Beide agenten sprongen opzij, maar een agent werd desondanks geraakt aan zijn hand. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Korte tijd later vonden agenten de auto leeg in de omgeving. Ondanks een grote zoekslag in de omgeving is de bestuurder niet aangehouden. De man wordt verdacht van poging doodslag.