Weekend vol drugsafval in Twente

De politie heeft zaterdagavond ook in Buurse vaten met drugsafval gevonden. Het zijn dezelfde soort vaten als die eerder op de dag in Enschede en Beuningen (OV) zijn gevonden.

De vaten werden rond 20.30 ontdekt aan de Berktepaalweg in Buurse, tussen Haaksbergen en Enschede. In totaal lagen er drie vaten in de berm. Deze waren afgesloten en gevuld met een onbekende substantie. Het betreft waarschijnlijk afval uit een drugslab voor synthetische drugs. Na onderzoek van de brandweer en de politie zijn de vaten opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

22 drugsvaten

De vaten die in Buurse werden gevonden waren volgens de politie dezelfde soort vaten als die in Enschede en Beuningen ontdekt werden. In totaal zijn er zaterdag 22 vaten gedumpt in Twente: dertien in Beuningen, zes in Enschede en drie in Buurse.

Bestelbusjes

Vrijdagmiddag werd in Twello een bestelbusje met grote drugsvaten op de snelweg A1 klemgereden. Uit onderzoek van de Afdeling Gevaarlijke Stoffen van de brandweer bleek dat het om drugsafval ging. Ook stonden er volgens de politie enkele vaten in het busje met grondstoffen voor het maken van drugs. De bestuurder uit Eindhoven werd aangehouden. Enkele kilometers voor Twello werd op een parkeerplaats nog een tweede busje aangetroffen met daarin ook enkele vaten. De bestuurder van dat busje sloeg op de vlucht en is niet meer gevonden.

14.000 liter grondstof

Woensdagavond werd in Enschede een complete oplegger met vaten ontdekt, die gedumpt was. In de trailer zat 14.000 liter grondstof om synthetische drugs te produceren.

Drugsafval aangetroffen in BuurseVia de 112 App Buurse werd er op zaterdag 10 november om 20.24 uur melding gedaan dat een bewoner verdachte vaten had aangetroffen aan de Berktepaalweg te Buurse. In de berm lagen drie blauwe vaten met daarnaast wat zwart plastic. Vaten waren nog afgesloten en gevuld met een onbekende substantie. Brandweer en OvD politie( Officier van Dienst) kwamen ter plaatse. Brandweer deed onderzoek en heeft de vaten weer rechtop gezet. Medewerker van de brandweer Afdeling Gevaarlijke Stoffen kwam ter plaatse en seinde de verantwoordelijke gemeente-ambtenaar van de gemeente Haaksbergen in. Zij legde contact met een gespecialiseerd bedrijf dat al bezig was met het opruimen van de vaten in Beuningen en Enschede. In afwachting van de komst van het bedrijf werden de vaten door onze collega’s bewaakt. De vaten werden uiteindelijk omstreeks 03.40 opgehaald door het gespecialiseerde bedrijf. Afvalvaten werden in gele vaten gezet en afgevoerd. De hier aangetroffen vaten waren gelijk aan de vaten die in Enschede en Beuningen lagen. In Enschede lagen 6 vaten en in Beuningen 13. Getuige geweest van de dumping ? Melden kan 24 uur per dag; telefonisch, per mail, brief, een pb op FB site of mondeling in het politiebureau tijdens openingstijden. Een andere optie is Meldpunt Anoniem (0900-8070). Als het maar gebeurt. Dan kan de politie de daders aanpakken en wordt het gebied voor iedereen weer veiliger.Hoe herken je een drugslab. Kijk op de site van Politie.nl onder Themas

Geplaatst door Politie Haaksbergen op Zondag 11 november 2018