Weekend vol drugsafval in Twente

De politie heeft zaterdagavond ook in Buurse vaten met drugsafval gevonden. Het zijn dezelfde soort vaten als die eerder op de dag in Enschede en Beuningen (OV) zijn gevonden.

De vaten werden rond 20.30 ontdekt aan de Berktepaalweg in Buurse, tussen Haaksbergen en Enschede. In totaal lagen er drie vaten in de berm. Deze waren afgesloten en gevuld met een onbekende substantie. Het betreft waarschijnlijk afval uit een drugslab voor synthetische drugs. Na onderzoek van de brandweer en de politie zijn de vaten opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

22 drugsvaten

De vaten die in Buurse werden gevonden waren volgens de politie dezelfde soort vaten als die in Enschede en Beuningen ontdekt werden. In totaal zijn er zaterdag 22 vaten gedumpt in Twente: dertien in Beuningen, zes in Enschede en drie in Buurse.

Bestelbusjes

Vrijdagmiddag werd in Twello een bestelbusje met grote drugsvaten op de snelweg A1 klemgereden. Uit onderzoek van de Afdeling Gevaarlijke Stoffen van de brandweer bleek dat het om drugsafval ging. Ook stonden er volgens de politie enkele vaten in het busje met grondstoffen voor het maken van drugs. De bestuurder uit Eindhoven werd aangehouden. Enkele kilometers voor Twello werd op een parkeerplaats nog een tweede busje aangetroffen met daarin ook enkele vaten. De bestuurder van dat busje sloeg op de vlucht en is niet meer gevonden.

14.000 liter grondstof

Woensdagavond werd in Enschede een complete oplegger met vaten ontdekt, die gedumpt was. In de trailer zat 14.000 liter grondstof om synthetische drugs te produceren.

https://www.facebook.com/PolitieHaaksbergen/videos/332104204036753/