Weer 18 jaar geëist voor moord Yaacoubi

De 52-jarige John S. hoorde woensdag in hoger beroep weer een strafeis van 18 jaar celstraf voor de moord op xtc-producent Mohammed Yaacoubi uit Breda in 2002. Volgens justitie heeft S. zeker vijf keer gericht op het hoofd en hart van het slachtoffer geschoten. S. ontkent zelf iedere betrokkenheid bij de moord.

Yaacoubi, een xtc-producent, werd in 2002 dood gevonden in een busje bij een visvijver in het Brabantse Son en Breugel. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

Match

In juli 2012 is de nu 52-jarige John S. veroordeeld tot een celstraf van 18 jaar voor de moord. S. bleef lang uit handen van justitie, maar werd in april 2009 aangehouden in de gevangenis van Heerhugowaard, waar hij een straf uitzat voor gewapende overvallen. Er was een dna-match met een gevonden peuk bij de plaats delict in Son en Breugel.

Tevens zou S. de moord op Yaacoubi hebben opgebiecht tegen een ex-vriendin. En er is een anonieme getuige die de betrokkenheid van S. aan het licht bracht.

Gericht geschoten

'Verdachte heeft de bestelbus benaderd, terwijl het slachtoffer in de bestelbus zat. Vervolgens heeft verdachte in elk geval 5 maal, vrijwel direct, geschoten vanaf een zeer korte afstand. Drie schoten hebben het slachtoffer daadwerkelijk geraakt. Er is gericht geschoten op het hoofd en het hart, hetgeen de bedoeling van verdachte duidelijk weergeeft, het slachtoffer moest dood', aldus de advocaat-generaal tijdens de zitting voor het hof in Den Bosch.

Namen

John S. zegt zelf niets met de moord te maken te hebben. Tijdens eerdere zittingen in hoger beroep werden zelfs namen genoemd van andere schutters.