Weer 2 tieners gearresteerd voor liquidaties

De politie heeft vrijdagochtend twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dubbele liquidatie op 20 december op de Rhijnauwensingel in Rotterdam. Daarbij kwamen de Antillianen Giljomar (“Giba”) Henrietta en Lindomar (“Lindo”) Elisabeth om het leven. 

De twee opgepakte mannen zijn beiden 18 jaar en komen uit Rotterdam.

AK-47

Het onderzoek leidde de afgelopen weken naar drie verdachten. De eerste verdachte werd dinsdagochtend 13 februari aangehouden, zoals al eerder gemeld. Hij was tijdens het schietincident overigens pas 17 jaar. Gistermiddag, donderdag 15 februari, werd de tweede verdachte, eveneens een 18-jarige verdachte, gearresteerd. Ook hij was ten tijde van de schietpartij 17 jaar. De derde verdachte zat al in hechtenis. Hij werd enkele weken geleden aangehouden in een woning waarbij een  AK-47, werd aangetroffen. Mogelijk is dit wapen gebruikt bij de dodelijke schietpartij; daar loopt nog onderzoek naar.

Eigenlijke doelwit

De schietpartij waarbij Henrietta en Elisabeth om het leven kwamen vond plaats middenin een woonwijk. In de woning waar de auto toevallig voor geparkeerd stond, vond de politie meerdere kogelinslagen. Inmiddels lijkt het er volgens de politie op dat het eigenlijke doelwit Gilbert Henriëtta (foto onder) was. De vluchtauto van de daders, een Audi die eerder uit Rotterdam-Ommoord was gestolen, werd na de liquidaties in brand gestoken op de Kruisweg in Ridderkerk.