Weer 22 jaar voor moord op kickbokser

Het gerechtshof in Den Bosch heeft de 24-jarige Pat R. uit Vught in hoger beroep 22 jaar celstraf gegeven voor de moord op kickbokser Volkan Düzgün (foto links) uit Veghel. De dader wordt ook veroordeeld voor drugsbezit en drugshandel.

Het slachtoffer werd op 12 juli 2013 ’s avonds laat in zijn auto op de oprit bij zijn woning 6 keer beschoten. Hij werd van achteren geraakt door 4 kogels uit hetzelfde wapen, 1 kogel in zijn achterhoofd was dodelijk. Het slachtoffer is de volgende ochtend dood achter het stuur aangetroffen door een buurman.

Getuigenverklaringen

Uit getuigenverklaringen blijkt dat de auto van de zus van de verdachte rond het tijdstip van de moord geparkeerd stond in de buurt van de woning van het slachtoffer. De verdachte reed vaak in die auto. Getuigen hebben rond datzelfde tijdstip schoten gehoord en hierna iemand met het signalement van de verdachte naar de auto zien rennen en met hoge snelheid weg zien rijden.

Opgenomen gesprekken

Pat R. heeft zich beroepen op zijn zwijgrecht. In de auto van de zus van de verdachte, die door getuigen op de plaats van de moord is gezien, is opnameapparatuur geplaatst. In opgenomen gesprekken zegt de verdachte expliciet dat hij het slachtoffer heeft vermoord. Deze bekentenis en andere uitlatingen leiden samen met het andere bewijs tot de conclusie dat de verdachte de schutter is geweest die avond.

Voorbedachte raad

Het hof vindt dat er sprake is van voorbedachte raad en dus van moord. In de opgenomen gesprekken zegt de verdachte namelijk dat hij veel geld heeft gekregen voor de moord. Ook is hij zeer planmatig te werk gegaan. Hij heeft in de buurt van de woning van het slachtoffer staan wachten op zijn thuiskomst en heeft hem van achteren in het hoofd geschoten.

Drugs

Naast de moord heeft de verdachte zich ook schuldig gemaakt aan het bezit van 8,8 kilo amfetamine en ruim 200 gram hasj. Hij handelde ook enkele maanden in harddrugs.

Zie ook:

Getuigen moord Volkan Düzgun blijven gegijzeld

Identiteit verdachten moord Volkan Düzgün bekend

‘Geld motief moord Volkan Düzgün’

Arrestatie moord Volkan Düzgün

Ex-verdachte moord Düzgün aangehouden

22 jaar voor moord op kickbokser

Eis 22 jaar cel voor moord Düzgün (UPDATE)

Verdachten Düzgün-zaak veroordeeld voor drugs

Celstraffen geëist tegen verdachten moord Düzgün

Vermeende opdrachtgevers liquidatie niet vervolgd