Weer 8 jaar geëist voor schot in gezicht

In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie (OM) weer acht jaar celstraf geëist tegen een 23-jarige man die verdacht wordt van poging tot moord. Hij zou in september 2011 in Den Haag het slachtoffer van korte afstand in het gezicht hebben geschoten. De rechtbank veroordeelde de man eerder tot een celstraf van acht jaar. Verdachte ging toen in hoger beroep.

De verdachte en het slachtoffer kregen volgens het OM op 25 september 2011 ruzie in een discotheek in Den Haag. De een zou bij de ander drank over de schoenen hebben gemorst. Tijdens de ruzie die daarop volgde, zou de 23-jarige verdachte het slachtoffer van dichtbij in het gezicht hebben geschoten.

‘Het slachtoffer overleefde het schot wonderwel’, aldus de advocaat-generaal (AG) op de zitting. ‘Dit is waarschijnlijk te danken aan de omstandigheid dat de kogel eerst de lip en tanden heeft geraakt, waarna deze in de tong is blijven zitten.’

‘Een zeer geringe aanleiding heeft verdachte ertoe gebracht om iemand op straat, in het bijzijn van anderen, in het gezicht het schieten. De impact op het leven van het slachtoffer is enorm. Zijn leven is ingrijpend veranderd door de gevolgen van het incident’, aldus de AG.

De rechtbank veroordeelde de man eerder tot een celstraf van acht jaar. De verdachte ging in hoger beroep. Uitspraak waarschijnlijk over twee weken.