Weer aanhouding in Macionis-moord

Dinsdag is een 25-jarige man uit Hoogerheide aangehouden op verdenking van deelname aan een criminele organisatie die vorig jaar een moord heeft laten plegen in Huijbergen, op Gintas Macionis (37).

Veertien

Het gaat om een criminele drugsorganisatie waarin ook een eerder aangehouden 40-jarige Amsterdammer Miloud B. betrokken zou zijn. De onderzoekt rond de moord twee criminele organisaties in beeld. In het onderzoek daarnaar zijn in de afgelopen maanden al veertien verdachten aangehouden.

Joegoslavië

Oktober vorig jaar werden in Nederland drie mannen (31, 34 en 39 jaar) uit het voormalige Joegoslavië aangehouden die de moord zouden hebben gepleegd. Deze groep wordt samen met een vierde verdachte verdacht van het plegen van liquidaties.

Conflict

De andere criminele organisatie, rond de 40-jarige Amsterdammer, zou opdracht hebben gegeven voor de moord op Macronis en wordt verder verdacht van internationale handel in wiet en witwassen. Er ligt echter niet veel bewijs voor de moord tegen Miloud B. De rechtbank in Breda heeft zijn voorarrest hiervoor opgeheven. Hij zit nu nog vast voor drugshandel. De moord op Macronis zou verband houden met een conflict over drugs.

Alle berichten over de zaak.