Weer aanhouding in zaak Pinar

Het lijkt erop dat de politie door de aankondiging en de uitzending van Opsporing Verzocht over de moord op Cuma Pinar reacties heeft losgemaakt bij verdachten of getuigen. Na de uitzending op dinsdagavond is vanmorgen opnieuw een verdachte aangehouden: een 24-jarige man, in een woning in Rotterdam. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 42-jarige Cuma Pinar uit Hoogvliet. Maandag was al een 24-jarige vrouw opgepakt in de zaak.

De 42-jarige Cuma Pinar werd zondagmiddag 5 december 2010 in een geleende Mercedes SL 500 onder de Van Brienenoordbrug dood aangetroffen. Hij was door vuurwapengeweld om het leven gekomen.

In de woning van de 24-jarige verdachte werd ook een vuurwapen gevonden, waardoor ook de 25-jarige bewoonster is gearresteerd. 

Afgelopen maandag hield de politie al een 24-jarige vrouw uit Rotterdam aan in deze zaak. De recherche vermoedt dat zij de vrouw is die naast Cuma Pinar in de auto zat toen hij voor het laatst in leven is gezien op zaterdag 4 december bij de Esso aan de ’s Gravendijkwal in Rotterdam.

Volgens de politie leverde de uitzending van Opsporing Verzocht vier tips op. Het is niet uitgesloten dat de politie middels direct afluisteren of telefoontaps naar aanleiding van de uitzending informatie heeft opgevangen over verdachten.