Weer arrestatie schietpartij café Valkenswaard

De politie heeft dinsdag een 44-jarige Duitser aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij in café Ditisit in Valkenswaard in juni vorig jaar. Bij de schietpartij raakten drie mensen gewond. Een 22-jarige Belg is een paar dagen na het schietincident al gearresteerd. Hij was tevens een van de gewonden en zit nog steeds vast.

De 44-jarige Duitser werd dinsdag rond vijf uur ’s ochtends in een woning op het woonwagenkamp Westerhoven aangehouden. Op dat kamp werd destijds ook de 22-jarige Belg gearresteerd. Het onderzoek gaat verder en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Op zondag 10 juni 2012 werd er geschoten in het café in Valkenswaard. Tijdens het incident waren er ongeveer zestig mensen aanwezig, de meesten ontvluchtten het café via een achteruitgang. 

De burgemeester van Valkenswaard schreef na het incident in een brief aan de gemeenteraad dat de kroegbaas bewust sporen had gewist van de schietpartij. Toen de politie bij de kroeg aankwam, waren de medewerkers de vloer aan het schoonvegen. Ook zei de eigenaar dat er niks aan de hand was en dat er met neppistolen was geschoten. De politieagenten zagen echter bloedvlekken op de vloer. Volgens de eigenaar zijn de sporen niet bewust opgeruimd.

Lees ook:

Schietpartij in café Valkenswaard

‘Kroegbaas wiste sporen schietpartij bewust’ 

Verdachte schietpartij Valkenswaard opgepakt