Weer aanhoudingen in Oss om mensenhandel

De politie heeft woensdag en donderdag twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met mensenhandel. Het gaat om twee mannen van 18 en 42 jaar uit Oss. In totaal zijn er in deze zaak nu zestien mensen aangehouden, dertien van hen zitten nog vast.

In juni hield de politie een grote actie met honderdvijftig agenten, waarbij tien panden in Oss, Lith en Teeffelen werden doorzocht (foto). In een van de panden werden vrouwen vastgehouden die gedwongen in de prostitutie zaten. Ook vond de politie grote hoeveelheden ecstacy, hennep, hasj en materiaal voor wietkwekerijen. Het onderzoek richtte zich oorspronkelijk op drugscriminaliteit, maar gaandeweg het onderzoek kwam de recherche ook mensenhandel op het spoor.

Later werden ook drie Duitsers in Wijchen bij Nijmegen opgepakt, die een paar kilo hennep van Oss naar Duitsland smokkelden. De wiet zou afkomstig zijn van de organisatie in Oss.

Het rechercheteam is nog volop met het onderzoek bezig, meldt de politie. Het wordt dan ook niet uitgesloten dat er meer verdachten worden aangehouden.