Weer agressieve politie op video

Er is opnieuw een video van een agressieve politieagent op internet opgedoken. Op het filmpje is te zien hoe een Rotterdamse agent een klap uitdeelt aan een arrestant. De beelden zetten de politie van Rotterdam opnieuw onder druk, nadat er vorige week al ophef was over een schoppende politieagente in Rotterdam.

 

Het filmpje is afgelopen zaterdag gemaakt. De man wordt opgepakt omdat hij dronken is, schrijft het Algemeen Dagblad woensdag. Als hij wordt gefouilleerd, draait hij zich om. De agent geeft hem dan een klap in het gezicht. De agent zegt dat hij de verdachte sloeg omdat hij zijn collega zou hebben vastgegerepen tijdens het fouilleren. Ook de leidinggevende van de politieman zegt dat het geweld ‘proportioneel’ was.

Dinsdag werd bekend gemaakt dat de agente die een man bij zijn arrestatie in zijn kruis schopte, niet wordt vervolgd. Volgens het OM blijkt uit verhoren dat de man wel degelijk agressief was. Maar een van de getuigen zegt nu tegen RTV Rijnmond dat haar verklaring verkeerd is geïnterpreteerd. ‘Hij stond met zijn armen te zwaaien en kwam niet dreigend over’, aldus de getuige. Zij was de vriendin van de man die het incident filmde.

De arrestant kan zich niks meer van het voorval herinneren, omdat hij te dronken was. Hij zegt zeker dertig glazen wodka en bier te hebben gedronken.

Bekijk hieronder het filmpje waarin de agent een arrestant een klap geeft (rond 0:50):

{youtube}P01px0OJx4I{/youtube}