Weer arrestatie diamantroof na pratende dochter

De politie in België hebben twee jaar na de spectaculaire diamantroof op de luchthaven van Zaventem opnieuw een verdachte opgepakt. De politie kwam hem op het spoor nadat zijn stiefdochter tegenover een jeugdwerker verklaarde dat ze midden in de nacht uit bed werd gehaald om diamanten te sorteren en in zakjes te stoppen.

Dat melden Vlaamse media donderdag. De 17-jarige stiefdochter verklaarde al eerder hoe ze door de vriend van haar moeder aan het werk werd gezet, maar het duurde een jaar voordat de jeugdwerker ermee naar de politie stapte. De stiefdochter heeft haar verklaring inmiddels ingetrokken maar de politie meent dat er genoeg aanwijzingen zijn om de man op te pakken.

Verdachte eerder aangehouden

Het gaat om Mustapha E.J., die al eerder vast zat voor de diamantroof. Hij moest toen weer worden vrijgelaten omdat er te weinig bewijsmateriaal was.

Bij de overval, op 18 februari 2013, drongen zeker acht gewapend en gemaskerde mannen het terrein van Brussels Airport binnen. Ze reden in Jeeps naar een vliegtuig waar een waardetransport van Brink’s mee werd vervoerd. De overvallers maakten 121 colli’s met diamanten buit. In totaal zou de buit 37 miljoen euro waard zijn.

Zaak zat vast

Niet lang na de overval volgde een reeks arrestaties in verband met de overval. Onder meer hoofdverdachte Marc Bertoldi werd aangehouden. In mei 2014 volgde een twaalfde arrestatie, maar de meeste verdachten moesten worden vrijgelaten.

Het werd toen lange tijd stil en het onderzoek leek te zijn vastgelopen, tot er vorige maand huiszoekingen plaatsvonden. Op basis van deze huiszoekingen konden vorige week al twee andere verdachten worden aangehouden.