Weer arrestatie moord Helmin Wiels

Na de drie arrestaties van afgelopen week heeft de politie op Curaçao weer een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de moord op de politicus Helmin Wiels. Het gaat om een 36-jarige man. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) op het eiland bekend gemaakt.

De aangehouden verdachte zat al vast op verdenking van een andere moord en ook zou zijn naam zijn genoemd in verband met een aantal andere moordzaken.

Oplossing

Afgelopen vrijdag werden er ook al drie mensen aangehouden in het onderzoek naar de moord op Helmin Wiels. Het OM in Curaçao zei dicht bij een oplossing van de zaak te zitten en zei meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten. Dat heeft nu geresulteerd in de aanhouding van een 36-jarige man.

De 54-jarige Helmin Wiels, partijleider van de grootste partij op het eiland, Pueblo Soberano, werd in mei van dit jaar doodgeschoten op het strand in Curaçao. Er zitten nu vier verdachten vast in deze zaak.

Moord en 'zelfmoord'

Een paar weken na de moord op de politicus werd het lijk van de 30-jarige Raul Jacinto Martinez gevonden. Martinez wordt gezien als een van de moordenaars van Helmin Wiels. Hij was zwaar toegetakeld en verminkt.

Voor de moord op Martinez werd ene Luigi F. verantwoordelijk gehouden. Hij werd in Zoetermeer gearresteerd en overgeleverd aan Curaçao. Daar overleed hij eerder deze maand in een cel. Het is nog niet duidelijk of het om zelfmoord ging, zoals het OM beweert.

Lees alles over deze zaak.