Weer arrestatie voor Steenwijkse gruwelmoord

Voor de moord op Halil Erol in 2010 is een verdachte voor de tweede keer aangehouden. Het gaat om een 42-jarige inwoner van Meppel. Erol’s lichaamsdelen werden na de moord op verschillende plekken in Overijssel en elders teruggevonden. Hij werd vermoedelijk het slachtoffer van een conflict in de wiethandel.

Verdachten

Halil Erol, vader van twee jonge dochters, verdween op zaterdag 6 februari 2010. Later dat jaar en in 2013 werden lichaamsdelen teruggevonden in Steenwijk en in natuurgebied Wanneperveen. De 42-jarige man werd aangehouden naar aanleiding van nieuw forensisch onderzoek. Op de destijds aangetroffen spullen van Erol werden sporen aangetroffen die in richting van de (opnieuw) aangehouden verdachte uit Meppel wezen. Op donderdag 13 juni vond aanvullend, forensisch onderzoek plaats bij de toenmalige woning van de vanmorgen aangehouden man. In 2017 werd een 39-jarige vrouw uit Groningen aangehouden, maar zij werd wegens gebrek aan bewijs weer vrij gelaten.

Laatste teken van leven

Halil Erol zou zaterdag 6 februari 2010 nog een deel van de dag hebben doorgebracht in de woning van de nu aangehouden verdachte, samen met zijn ex-vrouw, zijn kinderen. Het laatste contact dat de van oorsprong Turkse Halil Erol met zijn ex-vrouw zou hebben gehad, was later die avond. Hij zou bij zijn ex-vrouw geweest zijn om zijn laptop, die zijn oudste dochter van hem had geleend, weer op te halen. Rond middernacht zou hij, met deze laptop, de woning van zijn ex-vrouw weer hebben verlaten.

Duitsland

De volgende ochtend, zondag 7 februari rond 11.00 uur, werd met de mobiele telefoon van Halil contact gezocht met de mobiele telefoon van zijn ex-vrouw. Zijn gsm bevond zich op dat moment in de buurt van Zevenaar bij de grensovergang met Duitsland. Omdat zijn ex-vrouw op dat moment haar telefoon niet hoorde, kwam er geen verbinding tot stand.

Auto uitgebrand

Een maand later werd de auto van Halil Erol, een zilvergrijze Daewoo Lanos, brandend aangetroffen op de Kerklaan in Haren (provincie Groningen). Opvallend was dat de kentekenplaten van de auto waren verwijderd. Deze platen werden later dat jaar in april en mei nog geregistreerd op de A12, de A44 en de A15 in de buurt van Rotterdam en Zoetermeer.

Ledematen

Op dinsdag 22 juni 2010 werden de ledematen van Halil Erol gevonden in de Steenwijker Aa in Eesveen, net buiten Steenwijk. Dna-onderzoek wees uit dat het lichaamsdelen betroffen van Halil Erol. De ledematen waren verpakt in een zandkleurige, polyester zak. Bijna drie jaar later vonden twee wandelaars menselijke resten in het natuurgebied De Kiersche Wijde in Wanneperveen. De gevonden romp, die er toen al langere tijd moeten hebben gelegen, was van Halil Erol. Bij de resten werd eenzelfde soort polyester zak gevonden waar de eerder gevonden ledematen in waren verpakt.

Zie ook eerdere berichten over de zaak.