Offensief OM tegen mensenhandel

De politie Amsterdam-Amstelland heeft in samenwerking met politie Drenthe op maandag 16 april twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar mensenhandel en witwassen. De verdachten zijn twee mannen van 23 en 39 jaar uit voormalig Joegoslavië. Het lijkt alsof Het Openbaar Ministerie een waar offensief tegen mensenhandelaren is begonnen. 

In Amsterdam en Hoogeveen zijn vier huizen doorzocht en daarbij heeft de politie grote sommen geld in contanten aangetroffen. In drie woningen in Amsterdam trof de politie onder meer een vuurwapen, pepperspray, een kogelvrij vest en enkele slagwapens aan. Tevens zijn een Audi A4 Cabrio en twee scooters in beslag genomen.

‘De aanpak van misbruik van vrouwen door mensenhandelaren heeft voor ons hoge prioriteit’, zegt recherchechef Marjolein Smit van het korps Amsterdam-Amstelland. ‘Mensenhandel is één van de speerpunten waar wij gezien de ernst van het misdrijf zwaar op inzetten. Uit dit onderzoek komt naar voren dat in ieder geval één van de vrouwen ook wordt mishandeld en dat het door haar verdiende geld door één van de verdachten wordt afgenomen. Beide mannen doen zich voor als de vriend van de vrouwen die ze te werk stellen in de prostitutie.’

Crimesite berichtte deze week vaker over de jacht van de politie op mensenhandelaren. In Den Haag zijn verdachten gearresteerd en in Den Bosch en Goirle werden huizen doorzocht in een onderzoek naar mensenhandel.

De Nationale Recherche zette zelfs nep-hoeren in om hotelprostitutie tegen te gaan.

Lees hier meer:

Nep-hoeren ingezet tegen hotelprostitutie

‘Kopstukken’ mensenhandel aangehouden (UPDATE)